Gyakran Ismételt Kérdések

Miért nyál mintára van szükség, és nem pedig vérre?

A vérvizsgálat a pillanatnyi egészségi állapotot mutatja meg.

A nyálát elemezve, több információt nyerhetünk és ahhoz képest sokkal könnyebb és kevésbé invazív a mintavétel.

Mi van a dobozban, amit kapok?
  • egy műanyag kis cső a nyálminta tárolására az oldalán kinyomtatva a készletazonosítóval.
  • műanyag tölcsér, amelyet a műanyag csőre kell csavarni, a könnyebb mintagyűjtés elősegítése érdekében.
  • használati utasítás, amely tartalmazza az összes információt, amelyet tudnod kell, valamint egyéni készletazonosítót.

Ha a fent említett tartalom megsérül vagy hiányos, kérjük, azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot.

Mi a készletazonosító?

A készletazonosítód megtalálható a kémcső oldalán a dobozban, mielött visszaküldöd a mintát részünkre, regisztálni szükséges a készletet, a mintavételi készletben feltűntetet email címen. Mire a minta eljut hozzánk, időben elkezdhesük a minta feldolgozását.

Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot a hello@fittgenek.hu címen

Mennyire megbízható a genetikai tesztelés?

A tesztek megbízhatóságára minden genetikai tesztelő vállalatnak törekednie kell, a kezdetektől fogva a tényleges nyers adatoknak pontosnak kell lenniük. Ellenőriztük, hogy a laboratóriumból kijövő DNS-adatok más laboratóriumban replikálhatók-e, és hogy az eredmények megegyeznek-e, a nyers adatok minden elemzéséből azt találjuk, hogy átlagosan 99,99% -os pontossággal rendelkeznek, ami az arany standard. Az adatok értelmezése az, ahol a legtöbb genetikai vállalat eltér, van egy szakértői csoportunk, amely a laboratóriumi tudósokból, hivatásos sportedzőkből, egészségügyi szakemberekből és sporttáplálkozási szakemberekből áll, így az értelmezés kőkemény, publikált kutatásból, vállalati kutatásból valóak és globálisan valós eredmények.

Mennyi ideig tart míg az eredményeim elkészűlnek?

Amikor a mintádat a laboratóriumunk megkapja, általában 3-4 hétig tart, amíg a DNS-eredményeid rendelkezésedre állnak. Folyamatosan tájékoztatunk a minta kézhezvételéről, valamint az eredmények feltöltéséről.

Miért válasszam a FittGéneket, és nem más genetikával foglalkozó céget?

Hisszük, hogy több dolog teszi a FittGéneket egyedivé a piacon. Az első az, hogy nagyon hasznos tartalmakat (recepteket, edzéseket, táplálkozási és egészségügyi tanácsokat) keverünk össze a genetikai vizsgálatokkal. Ez azt jelenti, hogy miután megvan a genetikai profilod, hatalmas genetikai tudásunk teljes tartalma a Te egyedi összetételedre van hangolva. Tehát olyan recepteket, edzéseket és tanácsokat adunk, amelyek az egyedi testalkatodra jellemzőek.

Jelentésünk a legfejlettebb, legátfogóbb és naprakész a piacon. 1000 biogenetikus markerről számolunk be, és saját algoritmusunk a legfrissebb tudományos ismereteken alapul. Különböző egészségügyi módok közül választhatunk.

Fogyás – az utolsó diéta, amire valaha is szükséged lesz.

Izomépítő 

Fitnesz és állóképesség 

Egészség és jólét 

Eredményeid tartalmazzák az egészséggel kapcsolatos jelentéseket is.

A FittGének folyamatos támogatást, tanácsokat és inspirációt nyújt rejtett költségek nélkül. Tudományos csapatunk rendelkezésedre áll, a kérdések megválaszolására és tanácsadásra.

Hogyan kell elvégezni a mintavételt?

A DNS-tesztet nagyon könnyű elvégezni.

Ehhez csak egy egyszerű nyálmintára van csak szükség, amelyet otthon is el lehet végezni egy tubusba köpve (a készlet tartalmazza).

Az egész genetikai történeted ebben a néhány sejtben lesz. A mintát laboratóriumunkban elemzik, majd a sporttudomány, a táplálkozás és az egészségügy szakértők, akik értenek az összes jelenlegi kutatáshoz, értelmezik az eredményeket a számodra. DNS-készletünk egy egyszerűen követhető utasításkártyával rendelkezik, amely segít a minta helyes kivételében.

Miért érdemes elvégzni egy genetikai tesztet?

Embereknek 20.000-25.000 génünk van. A legtöbb gén mindannyiunkban megegyezik, de kevesebb, mint egy százalékukban különbözőek vagyunk, ettől leszünk egyediek.

A genetika tudománya segít megérteni, mit jelentenek ezek a kis különbségek. Mindannyian jól érezzük magunkat azzal a gondolattal, hogy génjeink meghatározzák külső jellemzőinket – szemszín, magasság, hajszín, az orr mérete stb. Egy genetikai teszt feltárja, hogy a genetika hogyan határozta meg belső működésünket – hogyan metabolizálják az élelmiszercsoportokat, amelyek mikrotápanyagok, amelyeket a szervezet hatékonyan felhasznál, és melyeket nem, valamint az állóképességet, és az erőt.

1000 biogenetikai markert tárunk fel, amelyek meghatározzák a test genetikáját az egészségre és a fitneszre vonatkozóan. Ezért a genetikai tesztelés egyre népszerűbb és hasznosabb.

Mik azok a gének és mi a DNS?

 A gén minden élőlény alapvető építőköve. Minden gén DNS-ből (dezoxiribonukleinsav) áll. Mint egy szakácskönyv receptje, a DNS is tartalmazza az utasításokat, amelyek szükségesek a test minden egyes részének felépítéséhez és fenntartásához. A DNS olyan, mint egy sor lánc – némelyik hosszú, némely rövid – négy különböző típusú molekulából (nukleotidból) áll össze, amelyeket az egyszerűség kedvéért A, C, G és T jelöléssel látnak el.

Ezen DNS-láncban csak egy ilyen nukleotid helyzetének változása megváltoztathatja a test működését. Ezeket a variációkat SNP-knek nevezzük (egy nukleotid polimorfizmus – ejtsd: „kivágás”). Ezeket a különbségeket keressük a genetikai tesztelésben és kutatásban.

Hogyan segíthet a genetikai tesztelés a sportban és a testmozgásban?

Ahogy a gének meghatározzák külső jellemzőket, úgy meghatározzák a testünk egészét is. Tehát erőnléted, gyorsaságod, zsírvesztésed és állóképességed mind génjeid alakítják!

Saját, egyedi genetikai térképed felfedezésével és kiaknázásával optimalizálni tudod az edzés, az étrend és a regenerálódási protokollokat az optimális teljesítmény érdekében a sportban és a testmozgásban.

Mennyire vannak biztonságban az adataim?

Minden ügyfelünk genetikai adata háromszor zárolva van. Először ügyfeleink névtelenek számunkra az adatbázisban. Minden ügyfél egyedi azonosító számot kap. Másodszor az összes ügyféladat titkosítva van az adatút során. Tehát, ha valaki ellopná az adatainkat, az anonim és titkosított is lenne. Harmadrészt az ügyfelek genetikai adatait biztonságos AWS szervereken tároljuk. Végül betartjuk a rendkívül szigorú európai általános adatvédelmi szabályokat (GDPR).

Mit tartalmaznak az eredmények?

A FittGének 1000, az egészségre és a fitneszre vonatkozó biogenetikai markerről számol be. Beleértve….

Fitnesz és testmozgás: általános erőnléti és edzésterveit az erő, az állóképesség, a rugalmasság, a megnövekedett izomméret (izom hipertrófia), a laktátküszöb és az oxigénfelhasználás (VO2 max), a légzés (ATP) helyreállításának jobb megértésével. arány, a sérülések helyreállítási aránya, a sovány testtömeg és a teljesítmény / súly arány.

Diéta és táplálkozás: találj egy egészséges, fenntartható étrendet, amelyet kifejezetten a Te számodra terveztek, hogy jobban megértsd a fehérjére, az összes zsírra, a telítetlen zsírokra, a szénhidrátokra, a kalória-korlátozásra és a testmozgásra adott választ. Ezek a tesztek segíthetnek megérteni a napi kalóriaigényt, a fogyás kezelését, az elhízás és a jo-jo diéta kockázatát.

Egészség és közérzet: általános egészségi állapota jelentősen javulhat, ha megismered az A-, B6-, B9-, B12- és D-vitamin-hiány, valamint az ásványi anyagok, például a magnézium és a szelén hiányának kockázatát.

Tesztjeink eredményei részletezi a csont ásványianyag-sűrűségét és a szervezetnek mennyi kalciumot, valamint az olyan kiegészítőkre adott válaszait, amelyek célja olyan speciális problémák elősegítése, mint a gyulladás és a kollagén képződése.

Pszichológia: tudj meg többet testednek dopamin-válaszáról, amely befolyásolhatja a viselkedésedet, a megismerést és a motivációt.