Mit eszel, mit edzel? Vajon, mi válik be Neked a legjobban?

 

Testmozgás és diéta a DNS teszted ismeretében

 

Most megnézzük, hogy a nálunk elérhető, Magyarországon még újdonságnak számító genetikai teszt, DNS-teszt miben és hogyan segítheti a táplálkozásban és mozgásban kitűzött céljaid elérését, az általános egészséged megőrzését.

Ha rákukkantasz a honlapunkra, elsők között veheted észre, hogy több mint 100 féle szempontot vizsgálunk egy ilyen teszt során, és a mért értékekhez bizony gyakran komplex magyarázat is tartozik, melynek értelmezésében szakértőnk állnak rendelkezésedre. Na de miről is lehet szó, ha a fogyókúrás, edzésterves célokat tűzzük napirendre?

 

Erőnlét és állóképesség

Az aktuális erőnléted meghatározása talán nem tűnik olyan érdekesnek, mondhatod azt is, hogy ezt te már amúgyis tudtad, érezted. Azonban a gének szintjén megvizsgálni ezt az értéket mégis izgalmasabb lehet, mint gondolnád!

Rámutathat például arra, hogy az állóképességi mutatóid vajon tényleg úgy alakulnak-e, mint ahogyan azt a befektetett munkából saccoltad. Vajon tényleg azt a mozgásformát űzöd, ami a céljaidat szolgálja? Banális kérdésnek tűnhet, mégis sokszor kiderül, hogy a plusz kilók leadása nem csak kocogással lehetséges, különösen, ha bizonyos kardió mozgásformák mondjuk orvosilag is ellenjavalltak az esetedben.

 

Kiderülhetnek hajlamosságok, erősségek, gyengeségek

 

A DNS teszt a szív-érrendszer állapotáról, a veleszületett, vagy szerzett betegségek bizonyos típusairól is árulkodik, ezért még az is lehet, hogy olyasmit tudsz meg időben, vagy olyasmire készülhetsz fel már előre, ami később kellemetlenséget okozhat. Például kiderül, hogy az átlagnál hajlamosabb vagy mondjuk a sérülésekre, így egy magasabb szint eléréséhez jóval több aerob, vagy épp anaerob felkészülésre, gyakoribb mobilizációra, vagy épp jóval több nyújtásra van szükséged, mint valaki másnak.

 

 

 

A fogyáshoz sem ugyanaz az út vezet mindenkinél!

 

Ellenben az is kiderülhet, hogy a plusz kilók leküzdéséhez az izomzatodnak megfelelően az általad eddig elképzelthez képest épp hogy több kalóriára, több súlyzós edzésre, vagy több kardióra lesz szükséged. Lehet, hogy a bevitt táplálék minőségével van a probléma, az is lehet, hogy alkatilag több szénhidrát elfogyasztása lehet indokolt, vagy épp egy enyhe inzulinrezisztencia kapcsán érdemes lenne visszavenned a mennyiségből.

Szintén egy izgalmas terület a hormonháztartás, ami mind a nőknél mind a férfiaknál eltérőképpen alakíthatja az anyagcserét, a vízvisszatartást, az energiaszintet, de még az ízületek és csontok állapotára is kihat! Az, hogy az emberi test rezdüléseit ilyen pontosan és szabad szemmel is láthatóan tudjuk ábrázolni, óriási eredmény és a későbbiekben rengeteg korábbi általános tévhitre is rámutathat.

 

Ha az edzőterem bezár, nyiss egyet magadnak!

 

Az idei évben várhatóan a tavaly kialakult magasabb szintű egészségtudatosság és megelőzési szándék még tovább növekszik majd világszerte. Hiszen a járvány sérülékenységünkre, sok-sok információbeli hiányosságunkra mutatott rá, ami a vészhelyzet idején bizony sokak életében megváltoztatta a prioritások sorrendjét.

 A sportközpontok és sportesemények lezárását követően sajnos sokan lemondtak bizonyos mozgásformákról, ugyanakkor az igazán elszántak arra használják ki ezt a korlátozott pályát, hogy új dolgokat próbáljanak ki, vagy otthon, közterületeken is végezhető mozgási lehetőségek közül válogatnak.

 

Mindenkit arra bíztatunk, hogy bátran nyisson az új lehetőségek felé is, és tartson ki addig, míg visszatérhet a megszokott elfoglaltságokhoz is!

 

Fogj neki most

Támogatjuk kedvezményeinkkel életmódváltásod, hogy könnyebben elérd diéta, fitnesz és egészségügyi céljaidat.

 

 

Mi az amit kapsz?

Otthoni DNS-teszt készlet

fájdalommentessen és könnyen használható
h

Genetika jelentés

könnyen értelmezhető, személyre szabott eredmények

Online konzultáció

minden csomag tartalmaz egy online konzultációt egészségügyi szakembereinkkel

Adatvédelem és biztonság

szigorú adatvédelmi politikát alkalmazunk, ISO 27001  biztonsággal

Hogyan működik?

01

Rendelés

Vásárol meg webáruházunkban a tesztet, és mi elküldjük részedre a mintavételi készletet.

02

Minta elkészítése

Csomagban lévő utasítás szerint végezd el a mintavételt, majd a lehető legrövidebb időn belül, küld vissza részünkre.

03

Eredmények megtekintése

Laboratóriumukba érkezéstől számítottan, 7-14 napon belül, email értesítést küldünk ha jelentéseid készen állnak.

[convertkit form=1752646]

Kövess minket

Kapcsolat

hello@fittgenek.hu