Köszönd meg a testednek, hogy átvészelte az ünnepeket!

 Az tény, hogy most 2021-ben a home office dömpingek, házi kenyérsütő bajnokok ligája, majd a kondi bezárások után talán még a szokásosnál is többen érzik fontosnak, hogy (újra) mozogni kezdjenek. Az azonban szintén egy érdekes tendencia, hogy ezzel párhuzamosan hányféle égből pottyant társaság kínál a kétségbeesett közönségnek különféle hangzatos csodákat a plusz kilók leadására, a punnyadt izomzat megduplázására, az anyagcserénk kiegyensúlyozására, és még sorolhatnánk… 

 

Azonban a nagy kérdés az, hogy vajon működhet-e bárkinél egy bizonyos termék, étrend, por, kapszula stb… csak azért, mert megvásárolja, és egy érintésmentes futár elrobog vele az ajtajáig?

Vagy ez nem is olyan nagy kérdés? Talán te is érzed legbelül, hogy a túl szép, túlságosan mindenható és a túlságosan többfunkciós „megoldások” sajnos csak vágyálmok maradnak.

 

Nem a rossz módszer a legnagyobb gond, sokkal inkább a halogatás!

 Az viszont nagyon is valóságos dolog, hogyha állandó fájdalmaid vannak, túlsúllyal küszködsz, nem érzed jól magad a bőrödben, estére „leszakad” a hátad, vállad, nyakad, reggel görcsöl a vádlid, bedagad a szemed, a bokád, egész nap ülsz a gép előtt és az alvás amúgysem pihentető már hónapok óta stb… Szóval ezzel azért mindenki szeretne valamit kezdeni.

 Ezért nem is szégyellnivaló, ha egyébként pár felesleges dolgot is megvásárolsz elszántságodban, majd pedig nem teszel semmit. De ha idén már megfogadsz valamit, akkor az legyen inkább, hogy az erőfeszítéseidben nem a tökéletesség a cél, hanem az, hogy valahogy igenis belekezdj, elvégezd és utána jól érezd magad! (Előtte és közben persze szenvedni is ér). 

 

Tájékozódj megbízható forrásból!

Mi a helyzet azonban akkor, ha valaki belekezd az „egészséges életmódba”? Csak úgy random elkezd kicsit odafigyelni arra, hogy ne egye túl magát, ne cigizzen éjjel-nappal, fogyasszon egy kis friss salátát is, tiszta vizet igyon cukros üdítő helyett, és egy kicsit még a sportba is belekóstol? Ez szuper! Csak így tovább! 

Azonban az első pár hónap odafigyelés és szintlépés után kiderül, hogy sokan alapvető infókkal sem vagyunk tisztában, ami a biológiát, a kémiát, az anatómiát, vagy épp a genetikát illeti. (Genetika, stipi-stop, azt mindjárt mutatjuk!) És akkor elkezdünk keresgélni a Google-ben… És itt végleg elveszítve a fonalat rájövünk, hogy annyi pénzünk, annyi időnk, annyi diplománk és annyi személyi edzőnk sohasem lesz, hogy eredményesek lehessünk, úgyhogy hagyjuk is az egészet a fenébe! Itt kell kikapcsolni a gépet és sétálni egy nagyot a friss levegőn. 

 

A tökéletesség nem lehet cél – az csak egy nézőpont

Annak ellenére, hogy valaki nem csinálja tökéletesen, és kezdésképp drága cuccokat sem vásárol, egyáltalán nem hiba. Fontos, hogy valahogyan, saját belátásod szerint belefogj, és ami ennél is fontosabb odafigyelj a tested és a közérzeted visszajelzéseire! Ugyanis nem vagyunk egyformák és nem egyformán reagálunk a fizikai vagy mentális terhelésre, tápanyagokra.

A Fittgéneknél éppen azzal az egyedi kóddal foglalkozunk, ami fogantatásunktól fogva munkálkodik bennünk. Félreértés ne essék, nem az lesz a konklúzió, hogy bizony a génkészleted miatt nem vagy képes erre, vagy arra. Épp ellenkezőleg! A génkészleted megismerése elősegítheti azt, hogy a már elkezdett munkádban még hatékonyabb, körültekintőbb és végsősoron elégedettebb lehess! 

 

Így karácsony után lenne pár kérdésed a szervezetedhez?

Az életmódprogramunk keretén belül a diéta és fitnesz jelentésedre reagálva nem egy kőbe vésett 3 napos étrendet, hanem például hasznos receptötleteket, szakmai irányelveket mutatunk, melyeket aztán a tapasztalataid és megfigyeléseid alapján a kedvedre alakíthatsz az életed során. Nem egy számértéket kapsz latin betűkkel kiegészítve, hanem érthető magyarázatot és konzultációt. Megnézzük, hogyan reagál a szervezeted a makro-és mikrotápanyagokra, hogyan dolgozza fel az egyes ingereket. Mit és mennyit hasznosít és mennyit raktároz el az ínséges időkre készülve, és vajon miért? Mi az, amitől felpörög és mi az, amitől megnyugszik?

Bár a karácsonyi és szilveszteri dőzsölés után sokan már csak egyetlen kérdést tennének fel a testüknek: Te még itt vagy?

Attól, hogy a szervrendszereink nem küldenek nekünk e-maileket, még igenis van mondanivalójuk. A testünk rengeteg módon kommunikál velünk. Ha csak egy-két dolgot is jobban megértünk ezzel kapcsolatban és közösen sikerül kidolgozni egy vállalható tervet a javításra, akkor máris mérföldekkel megelőzzük a kétségbeesetten netes fórumokon keresgélő önmagunkat. Tehát, azon felül, hogy elkezdesz odafigyelni a tested jelzéseire, megteszel érte olyan dolgokat, amiket helyesnek vélsz, szakértő segítségét is kérheted, hogy még a legapróbb részleteket is feltárhasd ebben az izgalmas kutatásban! 

 

Várunk szeretettel 2021-ben is! 

 

Hogy jól induljon az év!

Támogatjuk kedvezményeinkkel életmódváltásod, hogy könnyebben elérd idén diéta, fitnesz és egészségügyi céljaidat.

 

 

Mi az amit kapsz?

Otthoni DNS-teszt készlet

fájdalommentessen és könnyen használható
h

Genetika jelentés

könnyen értelmezhető, személyre szabott eredmények

Online konzultáció

minden csomag tartalmaz egy online konzultációt egészségügyi szakembereinkkel

Adatvédelem és biztonság

szigorú adatvédelmi politikát alkalmazunk, ISO 27001  biztonsággal

Hogyan működik?

01

Rendelés

Vásárol meg webáruházunkban a tesztet, és mi elküldjük részedre a mintavételi készletet.

02

Minta elkészítése

Csomagban lévő utasítás szerint végezd el a mintavételt, majd a lehető legrövidebb időn belül, küld vissza részünkre.

03

Eredmények megtekintése

Laboratóriumukba érkezéstől számítottan, 7-14 napon belül, email értesítést küldünk ha jelentéseid készen állnak.

[convertkit form=1752646]

Kövess minket

Kapcsolat

hello@fittgenek.hu