Egészséges táplálkozás a DNS ismeretével.

 

A Fitt gének személyre szabott jólét koncepcióiban évek óta a valóban egyénre igazított, hosszú távon is kényelmes, egészséges, fenntartható programok kapnak helyet.

Az igazi wellness tehát onnan indul nálunk, hogy jó közelről megismerkedünk a hozzánk fordulók genetikai állományával, DNS-ével.

Ez többek között arra is rávilágít, hogy az általánosságok helyett, mellett a saját genetika hogyan is befolyásolja a táplálkozási tulajdonságainkat, diétánkat.

Az is kiderül egy ilyen DNS tesztből, hogy a génjeink hogyan befolyásolják az egészségünket, illetve mindennapi döntéseinket.

Így sokkal könnyebb dolgunk van a hosszútávú étkezési szokások helyes kialakításában, hiszen megadhatjuk a testünknek azt, amire valóban szüksége van.

Most főként a táplálkozásról lesz szó, azonban mindig teljes egészként tekintünk a vendégeink szervezetére, így a táplálkozás javítása, tervezése is több életterület vizsgálatával együtt történik, mint például a mozgás, a stressz, az alvás. 

A génjeid zabálni fogják!

 

Lehet, hogy már hallottál arról, hogy nem egyformán érezzük az ízeket. Ezt számos helyzetben megtapasztalhatod akár családon, baráti körön belül is.

Ez olyan szintig fokozódhat, hogy sokszor, ami egyikünknek ínycsiklandó finomság, a másik határozottan undort érez a kóstolására.

Ilyen például a keserű íz észlelése is, mely szintén kimutatható a DNS-edből. Ha valaki kevésbé érzi a keserű ízt, vagyis nem olyan intenzíven, akkor sokkal többféle ételt találhat kellemesnek.

Ilyenek például a grapefruit, a kávé feketén. De valaki a borban lévő tanninokat, vagy épp a chilit is kevésbé érzi, mit mások, így hát óriási különbségek lehetnek az ízlelésünk és ízlésünk tekintetében. 

Mennyire vagy érzékeny?

 

Az érzékenység a táplálkozás során tehát előny is lehet, például a sokféle íz, a sokféle élvezetes fogás elfogyasztásakor, de hátránnyá is válhat, ha bizonyos egészséges élelmiszereket az általunk érzett rossz íze miatt képtelenek vagyunk elfogyasztani.

No de mi a helyzet az emésztésünkkel? Számos olyan faktort meghatározunk egy DNS teszt során, ami alkati adottságainkra mutat rá az ételek toleranciájával, feldolgozhatóságával kapcsolatban.

 

Mi van akkor, ha a DNS-ed brokkolit enne, te viszont nem?

Megnézzük, mennyire bírod a zsíros ételeket, az alkoholt, a gabonaféléket, a laktózt, a szénhidrátokat, vagy például mennyi és milyen típusú zöldségre vágysz a gének szintjén.

Persze ettől függetlenül lehet, hogy továbbra is utálni fogod a kelbimbót, de nyugalom, mindig bőséges alternatívával készülünk! 

A program lényege a megismerés! 

 

Tehát semmiképp sem kell attól tartanod, hogy szóról-szóra betartandó parancsokat kell majd teljesítened ahhoz, hogy ezentúl egészségesen élj.

A fontos az, hogy jobban megismerd a zsigerből jövő, ösztönös kívánságaidat, melyeket közül lehet, hogy egyébként már sokat fel is ismertél életed során.

Rávilágíthatunk olyan tényezőkre is, melyek később kockázatot jelenthetnek, mint például a cukorbetegség, magas koleszterinszint, vagy a gluténérzékenység, laktózintolerancia.

 Ezek nincsenek feltétlen a génjeinkbe kódolva, azonban a hajlamosságot lehet vizsgálni bizonyos értékek alapján.

Tehát időben értesülhetsz arról, hogy bizonyos egészséges életmódbeli tényezőket jobban előtérbe kell helyezned, ha szeretnél előnyösebb helyzetbe kerülni. 

 Nos és persze ki ne szeretne elébe menni a kihívásoknak, és minden futóversenyen a célvonalból indulni a startpisztoly ellövésekor…

Ha te is szeretnél nyerő pozícióban lenni a saját táplálkozásodban, és megérteni mi mivel függhet össze, mi mindent tehetnél akár nulla, vagy kevés erőfeszítéssel is azért, hogy jobban (l)egyél, akkor gyere, és vessünk egy pillantást a DNS-edre! 

Nézd meg most!

Health DNS-teszt

Több mint 100 jelentés

Genetikához igazított személyre szabott életmódprogram

 

  • diéta és táplálkozási jelentés
  • sport és fitnesz jelentés
  • stressz és alvás jelnetése
  • bőr egészség jelentés
  • egészség
  • online támogatás
  • egészség coacing

87 000 Ft

-40% Black Friday ár  94.800 Ft
Használd a kódot a pénztárnál!
Kód: Black2020
[convertkit form=1752646]

Kövess minket

Kapcsolat

hello@fittgenek.hu